Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
123daklek.nl
123daklek.nl
banner image

Dakreparatie

Het dak van je woning wordt iedere dag opnieuw blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan je dak op den duur schade oplopen. Wanneer je deze schade ziet ontstaan is het van belang om zo snel mogelijk te handelen om erger te voorkomen en kosten te beperken. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van dakreparatie.

Ga direct naar:
Oorzaken van dakschade
Dakreparatie per type dak
Dakreparatie vs. nieuw dak
Offertes vergelijken

Oorzaken van dakschade

Er kunnen vele oorzaken zijn die schade teweeg brengen aan je dak. Als je één van de volgende problemen opmerkt dan is het tijd voor een dakreparatie:

Lekkend water, gele kringen, klam en vochtig in de ruimte onder het dak

Als er voor langere tijd vocht of water in de muren zit, kan dit een gele of bruine kring veroorzaken. Dit kan komen door een lekkage aan het dak maar bijvoorbeeld ook door een verstopte regenpijp. Ook wanneer de ruimte onder je dak nogal klam en vochtig aanvoelt is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een lek. Vraag een erkend vakman om hulp zodat er geen verdere schade optreedt. Start je aanvraag hier. 

Lekkende goten

Wanneer er veel bladeren terecht komen in je dakgoot zal dit tot een verstopping leiden. Als het dan ook nog eens flink gaat regenen kan er een lekkage ontstaan. Om dit te voorkomen is het wijs om je dakgoten jaarlijks te reinigen.

Afgebladderd houtwerk

Ook wanneer het houtwerk gaat bladderen is het tijd om een dakreparatie te verrichten. Dit voorkomt verdere kosten.

Kapot loodwerk

Als je daklood kapot is, kan er door middel van vochtsijpeling schade ontstaan. Dit gebeurt vooral bij schoorstenen en dakkapellen.

 

BELANGRIJK: komt een bovenstaand probleem jou bekend voor? Ontvang dan verschillende vrijblijvende offertes om tot een juiste prijs te komen. Start je aanvraag hier.

Dakreparatie per type dak

Hellend dak

Bij hellende daken kunnen na verloop van tijd dakpannen scheef gaan liggen. Ook missende, beschadigde of geschilferde dakpannen zijn problemen die kunnen voorkomen bij een hellend dak. Wanneer dit het geval is kunnen er mogelijke lekken ontstaan. Bij een hellend dak is het lastig om een lek vanuit binnen op te sporen. Het kan namelijk voorkomen dat het lek op een andere plaats zit dan waar je vochtplekken ziet. Zeker als je dak geïsoleerd is vind je moeilijk het lek terug. Wacht dus niet te lang met een dakreparatie! 


Plat dak

Bij platte daken kunnen ook lekkages ontstaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een grote hoeveelheid regenwater op je dak ligt en dit slecht wordt afgevoerd. Daarnaast kan er sprake zijn van kapotte trimlijsten en scheurtjes in je dakbedekking. De oorzaak hiervan ligt bij vorst, vocht en ongewenste plantengroei. Dit wringt zich tussen de naden waardoor scheurtjes kunnen ontstaan met een lekkage tot gevolg. 

Het is aan te raden om zonder de juiste kennis niet zelf je dak te repareren. Raadpleeg daarom altijd een erkend vakman om onnodige kosten te voorkomen. Wil je graag in contact komen met verschillende professionals uit je omgeving? Maak dan gebruik van de onderstaande offertedienst en ontvang vrijblijvend advies.

Dakreparatie vs. nieuw dak

Gelukkig is er vaak niets mis met je dakconstructie waardoor een dakreparatie kan volstaan. Door op tijd een dakreparatie door te voeren voorkom je hoge kosten van een compleet nieuw dak. Daarnaast druk je de kosten omlaag wanneer er slechts een kleine reparatie dient te gebeuren. Regelmatig onderhoud voorkomt een hoop problemen! 

 

TIP: weet jij niet zeker of jij een compleet nieuw dak nodig hebt of slechts een dakreparatie? Vraag dan advies bij een erkend specialist in jouw regio. 

 

Dakwerken offertes

Vergelijk ervaren dakdekkers actief in jouw regio!

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers