Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
123daklek.nl
123daklek.nl
banner image

Dakherstellingen

Is je dak beschadigd? Dan schakel je best zo snel mogelijk een vakman in. Door problemen als lekkages meteen te verhelpen woon je veiliger, comfortabeler en is een volledige dakrenovatie niet nodig. Wacht je hier te lang mee? Dan zijn dakherstellingen vaak niet genoeg om het probleem te verhelpen. Welke soorten dakherstellingen zijn er? Hoe gaan dakdekkers te werk en hoeveel kost het? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten dakherstellingen
Hoe dak herstellen?
Kosten dakherstellingen
Offertes aanvragen

 

 

Wanneer is een dakherstelling nodig?

Een lekkende dakbedekking is 1 van de signalen dat een dakherstelling nodig is, maar er zijn meer zaken om op te letten. Door de verschillende weersomstandigheden waar je dak mee te maken krijgt, kan je al snel last krijgen van lekkende dakgoten, kapot lood- of houtwerk, … Gelukkig kan je met dakherstellingen zwaardere dakschade en grotere kosten vermijden.

dakherstellingen

 

Soorten dakherstellingen

Voor elke soort dakschade is er een passende oplossing. Een rijtje met de mogelijkheden:

  • Dakgoten vervangen: lekt je dakgoot? Dan kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn. Mogelijk hangt je dakgoot los, zit hij verstopt of is er sprake van corrosievorming. Daarnaast slijt een dakgoot na verloop van tijd. Een verstopping los je gemakkelijk zelf op, maar voor beschadigde onderdelen en corrosie schakel je best een vakman in.
  • Dakbedekking repareren van plat dak: ben je er snel bij? Dan is schade aan een plat dak relatief eenvoudig te herstellen. Zo zijn EPDM-daken te herstellen met nieuwe EPDM-folie en bestaan er meerdere middelen voor bitumen daken. Denk hierbij aan een waterdichte coating, maar ook aan speciale reparatiepasta’s om gaten en scheurtjes mee op te vullen.
  • Dakbedekking repareren van hellend dak: na verloop van tijd kunnen dakpannen beschadigd raken. Dit komt meestal door wisselende weersomstandigheden. Deze problemen zijn relatief makkelijk te vinden en op te lossen door een vakman. Moeten de nokvorsten van je huis gerepareerd worden? Dan zijn de kosten hoger. Daarnaast is het herstellen van hellende daken met leien ook duurder.

 

Laat je adviseren door een dakdekker actief in je buurt!

Volstaat een kleine dakherstelling of is eerder een grotere renovatie aan de orde? Wat is de beste manier om je dak vlot en efficiënt te herstellen? Voor de juiste oplossing voor jouw situatie schakel je best een ervaren dakdekker in. Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang gratis voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Hoe dak herstellen?

Wat een vakman moet doen om je dak te herstellen is niet alleen afhankelijk van het probleem, maar ook van het soort dak dat je hebt. Een vakman gaat als volgt te werk:

 

Hellend dak herstellen

In het geval van hellende daken met dakpannen zijn problemen relatief gemakkelijk om op te sporen. Tijdens de eerste controle onderzoekt de vakman wat het probleem is. Hierbij gaat het vaak om missende dakpannen, scheuren in de bedekking en slecht werkende dakgoten. Vervolgens repareert of vervangt hij de beschadigde delen van de dakbedekking.

 

Plat dak herstellen

Voor een vakman begint aan de reparatie van een plat dak, moet hij het dak schoonmaken. Er blijft namelijk veel vuil liggen op een plat dak. Is het dak eenmaal schoon? Dan kan de vakman op zoek naar het probleem. Gaat het om een klein scheurtje in de EPDM of bitumen dakbedekking? Dan maakt de vakman gebruik van een reparatiepasta om de lekkage te herstellen. Gaat het om meerdere scheurtjes of gaten? Dan is een nieuw stuk dakbedekking in de meeste gevallen een betere optie.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere dakdekkers

Wil je zeker zijn van de beste oplossing op maat van jouw dak? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere dakdekkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun adviezen, maar ook hun werkwijze, uitvoertermijn voor de reparatie van je dak en natuurlijk ook de kosten vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken, maak je een doordachte keuze tegen een correcte prijs.

Dakdekkers contacteren voor je dakherstelling? Je kan gratis voorstellen aanvragen bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

 

dakherstelling

Kosten dakherstellingen

Hoeveel kosten dakherstellingen? Dat hangt vooral af van het soort herstelling, de moeilijkheidsgraad van de werken, de bereikbaarheid van het dak, … Doorgaans kan je rekenen op deze richtprijzen:

Soort dakherstelling Gemiddelde kosten (excl. btw, incl. plaatsing)
Dakbedekking plat dak€ 200 - 250 per m²
Dakbedekking hellend dak€ 120 - 350 per m²
Dakgoten € 50 - 80 per meter

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Bovendien kunnen de uiteindelijke kosten van je dakherstelling ook verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht kosten voor dakherstellingen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere dakdekkers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Dakwerken offertes

Vergelijk ervaren dakdekkers actief in jouw regio!

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers