Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
123daklek.nl
123daklek.nl
banner image

Dakgoten reinigen

Het reinigen van de dakgoot wordt nog te vaak vergeten. Hierdoor kunnen vele problemen ontstaan zoals een verstopte dakgoot of zelfs vochtproblemen. Onbehandeld brengen deze problemen hoge kosten met zich mee. Kortom, laat tijdig je goten schoonmaken. Maar hoe gaat dat in z’n werk en hoeveel kost een dakgootreiniging precies? Lees verder en kom erachter!

Ga snel naar:
Dakgoot reinigen
Kosten dakgoot schoonmaken
Zelf reinigen of dakwerker?
Offerte aanvragen

 

Waarom moet ik mijn dakgoten reinigen?

Zie je een heleboel muggen bij je dakgoot, grote hoeveelheden opgehoopte bladeren of gutst het water over de rand van de goot? Dan heb je te maken met een vervuilde dakgoot. Dit brengt enkele gevolgen met zich mee.

Bij een verstopping kan die beginnen lekken en het begeven onder het gewicht van al het opgehoopte vuil en water. Het resultaat? Het water zal de gevel binnendringen en daar schimmels en vochtplekken op de muren doen ontstaan. Om te beginnen kan de dakgoot zelf schade oplopen. Wanneer je een houten gevel hebt, kan zelf je hele gevel gaan rotten. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Verstopte dakgoot voorkomen

dakgoot schoonmaken

Een dakgoot raakt verstopt door bladeren, mos, vogelnesten en ander vuil dat er terecht in komt. Het voorkomen van deze verstopping kan een hoop kosten schelen. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. We overlopen het hier:

 

STAP 1: Dakgoot reinigen

Begin met een jaarlijkse reiniging van je dakgoot. Dit voorkomt al een hoop problemen. Vooral wanneer het seizoen veel bladverlies met zich mee neemt. Woon je in een groene omgeving waar veel bladeren en takken vallen? Dan zal je vaker je dakgoot moeten reinigen.

 

STAP 2: Dakgoot afschermen

Voorkomen is beter dan genezen toch? Om bladeren en takken zo veel mogelijk te weren kan je een dakgootafdekking of bladvanger boven de afvoer laten plaatsen. Zo dek je de dakgoot af waardoor hij ook niet meer verstopt kan raken. Wil je voorkomen dat vogels zich in je goten nestelen? Dan ben je geholpen met vogelschroten.

LET OP: vogelnesten mag je volgens de natuurbeschermingswet niet zomaar verwijderen. Je dakreiniger kent hiervoor de regels. Contacteer vrijblijvend een professional.

 

Dakgoot schoonmaken: kosten

Wat kost het reinigen van je dakgoot precies? Dat hangt nauw samen met bijvoorbeeld de lengte van je dakgoot en de bereikbaarheid van je dak. Zijn er steigers nodig? Dan wordt dat zeker aangerekend. Reken gemiddeld op de volgende kostprijzen:

Soort klusPrijs (excl. btw)
Dakgoot reinigen€ 3 à 5 per lopende meter
Dakgoot herstellen€ 100 à 150 voor een dakgoot van 12 meter
Dakgootafdekking plaatsenvanaf € 27 per 3 meter
Vogelschroten plaatsenvanaf € 10 per lopende meter

TIP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Wil je graag offertes op maat van je dakgootreiniging ontvangen? Vul dan snel het offerteformulier in.

 

 

Dakgoten reinigen

 

Dakgoot zelf reinigen of laten schoonmaken?

Heb je wel al vaker klusjes op hoogte uitgevoerd? En je beschikt over het juiste veiligheidsmateriaal om je goten te reinigen? Dan kan je best zelf je dakgoot schoonmaken. Toch raden we je aan om een vakman in de arm te nemen, zo voorkom je dat er beschadigingen aan je dak en dakgoot worden aangericht. Bovendien scheelt het je ook een hoop tijd! Een vakman verzekert je van…

  • Advies en aanpak op maat: je vakman komt langs voor een kennismaking en een inspectie van je dakgoot en dak. Op basis van deze informatie stelt hij de beste oplossing voor, zowel voor je woning als voor je budget.
  • Veilige & correcte uitvoering van de werken: dakwerken dienen uiterst voorzichtig uitgevoerd te worden. Een dakwerker beschikt over de vereiste veiligheidskledij en -materialen om verantwoord je dakwerken te realiseren.
  • Snelle & efficiënte uitvoering: een vakman beschikt over de juiste materialen en producten om de schoonmaak van je dakgoot snel en efficiënt uit te voeren. Dankzij zijn expertise weet hij met welke details hij rekening moet houden voor een langdurige en kwalitatieve reiniging.
  • (Preventieve) controle & reiniging van het dak: wil je een verstopte, lekkende of kapotte dakgoot voorkomen? Zorg er dan voor dat je je dak regelmatig laat reinigen. Dit is de beste preventiemaatregel. Een dakwerker kan zowel je dak ontmossen als je dakgoot reinigen.

Dakwerker nodig? Om een duidelijk zicht te krijgen op de prijsopbouw van de werken, raden we je aan om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken. Op deze manier kan je niet alleen prijzen, maar ook uitvoeringstermijnen, materialen en adviezen naast elkaar leggen. Via het onderstaande offerteformulier ontvang je vrijblijvend zo’n 2 à 3 verschillende offertes.

 

Dakwerken offertes

Vergelijk ervaren dakdekkers actief in jouw regio!

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers