Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
123daklek.nl
123daklek.nl
banner image

Dakschade herstellen

Een beschadigd dak kan erg veel problemen veroorzaken. Denk maar aan losgewrikte dakpannen, scheefhangende dakgoten of een sterk verouderde schoorsteen. Zo snel mogelijk dit soort dakschade herstellen is essentieel. Anders krijg je te maken met daklekkages en andere vochtproblemen in je woning. Benieuwd hoe je dakschade laat herstellen en hoeveel dit kost? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Prijzen dakschade herstellen
Zelf dakschade herstellen of vakman inschakelen?
Vraag gratis en vrijblijvend je offertes aan

 

Hoe dakschade herstellen?

Merk je schade aan je dak? Dan moet je niet te lang wachten om je dak te herstellen. Elke vorm van dakschade vergt een eigen aanpak. Een overzicht van veel voorkomende problemen én hun oplossingen:

 

PROBLEEM 1: beschadigde of verouderde dakbedekking

dakschade herstellen

In dit geval spreken we vaak over lokale problemen door een verouderde dakbedekking of bv. stormweer. Hevige wind kan enkele dakpannen flink hebben losgewrikt of doen barsten. Spreken we over een plat dak? Dan kan veroudering en verwering voor blaasvorming of scheurtjes in je EPDM of bitumen zorgen.

 

OPLOSSING 1: dakbekleding herstellen

Bij beperkte dakschade kan je lokale kleine herstellingen laten uitvoeren. In dit geval spreken we over het aanbrengen van een rubbercoating of een reparatiepasta. Vertonen je dakpannen, leien,… scheurtjes? Dan kan je deze vervangen door nieuwe exemplaren.

Prijs reparatie plat dak: € 250 à 300 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.
Prijs reparatie hellend dak: € 150 à 300 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

OPLOSSING 2: nieuwe dakbekleding plaatsen

Is je volledige dakbekleding in slechte staat? Gaat het over meer dan een paar gebarsten dakpannen? Of 1 scheurtje in je EPDM? Dan is een dakreparatie sowieso de meest voor de hand liggende keuze. Die werken zijn ook de uitgelezen kans om je dak langs buiten te laten isoleren, je houten draagstructuur te verstevigen,…

Prijs nieuwe dakbekleding: € 30 à 200 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

 

PROBLEEM 2: verroeste en loshangende dakgoot

Een dakgoot krijgt het hard te verduren door wisselende weersomstandigheden. Je dakgoot kan gaan roesten, takjes en bladeren stapelen zich op, zand komt vast te zitten in de dakgoot, vogelnesten kunnen de dakgoot blokkeren, … Na verloop van tijd komt de dakgoot open te staan en gaat deze lekken. Zo’n lekkage beschadigt niet alleen je buitenmuur, maar kan ook voor binnensijpelend vocht zorgen.

 

OPLOSSING 1: dakgoot repareren

Heb je een dakgoot in PVC, zink, koper of aluminium? Dan bestaan daar speciale reparatiekits voor. Een scheur in een PVC dakgoot kan je repareren met speciale lijm, duct tape of afdichting met rubber. Een zinken dakgoot kan een vakman verstevigen of solderen met vloeibare zink.

Prijs: € 35 à 45 per uur (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

OPLOSSING 2: dakgoot vervangen

Is je dakgoot ouder dan 25 jaar? Dan kan het zijn dat herstellen weinig zin heeft. Lokaal je dakgoot oplappen, kan opnieuw problemen geven. Ook als er lekkages optreden op verschillende plekken, ben je beter af door de dakgoot in z’n geheel te vervangen.

Prijs: € 30 à 70 per lopende meter (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

 

PROBLEEM 3: verouderde schoorsteen

herstellen dakschade

Traditionele, gemetselde schoorstenen verweren door atmosferische en organische vervuiling. Algen en mossen dringen zich in het metselwerk, waardoor vocht kan binnensijpelen en er vorstschade kan ontstaan. Zo wordt niet alleen je voegwerk poreuzer, maar ook de afdekplaat. Het gevolg? Daklekkages. Is je schoorsteen dus ouder dan 25 jaar? Dan is een grondige inspectie zeker aangeraden om verdere problemen te voorkomen.

 

OPLOSSING 1: schoorsteen repareren

Een voorafgaande inspectie door een vakman zal bepalen in hoeverre je schoorsteen beschadigd is. We spreken niet alleen over oppervlakkig voegwerk, maar ook over de staat waarin je bakstenen verkeren. Je vakman kan dan opnieuw voegen, lokaal enkele bakstenen vervangen,… Nadien impregneert hij je schoorsteen ter bescherming tegen vocht en vuil.

Prijs kapotte voegen herstellen: € 40 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.
Prijs bakstenen vervangen: € 12,50 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.
Prijs impregneren schoorsteen: € 7 per m² (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

OPLOSSING 2: complete renovatie

Trekt je schoorsteen niet meer zo goed? Dan kan dit levensgevaarlijk zijn. Met CO-vergiftiging en kans op verstikking als gevolg. Een vakman lost dit op door de schoorsteen te tuberen, de oude schoorsteen schoon te maken, te herstellen en opnieuw af te werken.

Prijs schoorsteenrenovatie: € 500 à 2.000 (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 

 

PROBLEEM 4: kapot of los daklood

Loodslabben zijn stroken lood die dienen ter afdichting van de aansluitingen tussen platte daken, opstaande gevels, schoorstenen en daken,… Zo kan er geen regen in de muur of het dak lopen. Na verloop van tijd worden die loodslabben onvermijdelijk dunner. Hierdoor kunnen ze scheuren of beschadigd geraken. In zo’n geval kan dit voor lekkage en veel dakschade zorgen. Denk bijvoorbeeld ook aan beschadigde isolatie. Je moet je loodslabben dus goed onderhouden en regelmatig controleren.

 

OPLOSSING: loodslabben vervangen

Een loodslab kan een vakman verwijderen door met een hamer en een beitel de mortel weg te halen die het op z’n plaats houdt. Nadat hij de voeg grondig heeft gereinigd, kan hij het gat natmaken en vullen met specie. Dit heeft nog enkele dagen de tijd nodig om uit te harden en te drogen. Pas daarna kan hij een nieuwe loodslab plaatsen.

Prijs: € 200 à 220 per lopende meter (excl. btw). Start hier je aanvraag.

 


Dakschade herstellen: prijzen

Dakschade kan voor ernstige problemen zorgen. Daarom raden we je aan om bij een vermoeden van dakschade meteen een ervaren vakman in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een professionele aanpak. Een overzicht van de richtprijzen:

ProbleemHoe dakschade herstellen?Prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Beschadigde of verouderde dakbekledingReparatie plat dak€ 250 à 300 per m²
Reparatie hellend dak€ 150 à 300 per m²
Nieuwe dakbekleding plaatsen€ 30 à 200 per m²
Verroeste of loshangende dakgootDakgoot repareren€ 35 à 45 per uur
Dakgoot vervangen€ 30 à 70 per lopende meter
Verouderde schoorsteenKapotte voegen herstellen€ 40 per m²
Bakstenen vervangen€ 12,50 per m²
Schoorsteen impregneren€ 7 per m²
Complete schoorsteenrenovatie€ 500 à 2.000
Kapot of los dakloodLoodslabben vervangen€ 200 à 220 per lopende meter

LET OP: de bovenstaande prijzen zijn allemaal richtprijzen. Wil je graag een offerte op maat? Dan kan je contact opnemen met een ervaren vakman. Interesse? Start hier je aanvraag.

 


Zelf dakschade herstellen of vakman inschakelen?

Kan je zelf de schade aan je dakbekleding, schoorsteen, loodslabben of regenpijp herstellen? Of vertrouw je beter meteen op een professional? We bespreken beide opties:

 

OPTIE 1: zelf dakschade herstellen

Heeft een zware storm lelijk huisgehouden en moet je daarom zelf enkele dakpannen herschikken? Of je dakgoot opruimen? En beschik je over de juiste materialen en bescherming om zelf je dakschade aan te pakken? Dan kan je gerust aan de slag.

Let wel dat je goed weet waar je aan begint. Hoewel het op het eerste gezicht vrij eenvoudig lijkt om bv. loodslabben te herstellen, is het niet altijd voor de hand liggend. Daarom raden we je aan om bij twijfel steeds een beroep te doen op een ervaren vakman.

 

OPTIE 2: vakman inschakelen

Veroorzaakt je dakschade meer problemen dan voorzien? Of gaat het over grotere schade dan enkel een scheur of een barst? Dan doe je er goed aan om een dakdekker in te schakelen. Zo ben je verzekerd van…

  • Voorafgaande dakinspectie: je kan een vakman inschakelen voor een voorafgaande dakinspectie. Dat is belangrijk om de precieze locatie van het probleem te achterhalen, de ontstane schade te analyseren en de juiste oplossing te kiezen.
  • Oplossing op maat: na de inspectie gaat hij aan de slag. Ligt het probleem bij je schoorsteen? Dan kan je vakman een volledige schoorsteenrenovatie uitvoeren, zodat je opnieuw tientallen jaren van een veilige en waterdichte schoorsteen kan genieten.
  • Professionele afwerking: dankzij z’n kennis en ervaring zorgt een vakman ook voor een professionele afwerking. Is jouw schoorsteen bv. helemaal hersteld? Dan zal hij deze met een transparant en waterwerend laagje afwerken.
  • Snelle & vakkundige oplossing: doorgaans kan je vakman snel en vakkundig het probleem oplossen. Is vocht langs de dakbeschadiging binnengedrongen en heeft het ook je isolatie aangetast? Dan gaat hij na wat de beste vervolgstappen zijn.

 

Vergelijk offertes & bespaar op je dakherstelling

Wist je dat je flink wat kan besparen op je dakherstelling door verschillende offertes bij verschillende vakmannen aan te vragen en te vergelijken? Via ons aanvraagformulier ontvang je verschillende prijsvoorstellen op maat van jouw klus. Interesse? Vul dan het onderstaande formulier in en kom in contact met professionals actief in jouw regio:

 

Dakwerken offertes

Vergelijk ervaren dakdekkers actief in jouw regio!

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers