123 Daklek - Dakdekker Utrecht | + 31 (030) 2446626 | Spoed? + 31 (06) 22924228

roevendaken

Zinken roevendaken
Een roevendak is een schuin aflopend dak, waarvan de bedekking bestaat uit zinken platen. Op het schuine dak worden roeflatten ( houten latten ) aangebracht, tussen deze roeflatten worden de zinken platen bevestigd.

 

 

Een roevendak kent op zich geen bijzondere vorm, het is de dakbedekking van zink die het dak anders maakt. Roevendaken zijn geschikt voor daken met een lichte tot scherpe helling. Op het dakbeschot worden houten latten aangebracht van ca. 5 cm. breed en ca. 7 cm. hoog. Deze roeflatten zijn iets trapeziumvormig, de smalle zijde komt aan de onderkant op het dakbeschot. Tussen de roeflatten worden zinken platen bevestigd. Om het dak waterdicht te maken, worden de aansluitingen tussen de zinken dakbanen en de roeflatten afgedicht met afdeklijsten oftewel roefkappen. Deze afdeklijsten worden over de roeflatten heengelegd. Meestal worden er alleen roeflatten in de lengte aangebracht, als zinken banen langer zijn dan 10 meter worden er ook dwarslatten gebruikt.

Een roevensysteem is geschikt voor daken met een helling van minimaal 3 graden, bij voorkeur is de dakhelling 7 graden of meer. Het roevensysteem wordt ook toegepast als gevelbekleding.

Een roevendak is een traditionele dakbedekking, het geeft een ambachtelijke, robuuste en strakke uitstraling. Het materiaal is zeer duurzaam en heeft een lange levensduur. De levensduur verwachting mits goed aangebracht op ongeschaafd vuren bedraagd 80 tot 100 jaar.