123 Daklek - Dakdekker Utrecht | + 31 (030) 2446626 | Spoed? + 31 (06) 22924228

Zinken felsdak

Zinken felsdaken

Met een felsdaksysteem wordt een waterdichte zinken of koperen bekleding gemaakt voor daken met een hellingshoek vanaf 3 graden.

Een zinken felsdaksysteem wordt opgebouwd uit voorgeprofileerde felsbanen met een plaatmateriaal dikte van 0,8 mm.


De voorgeprofileerde felsbanen zijn zowel recht als rond voorgebogen leverbaar en worden bevestigd met vaste en schuivende klangen.

Schuivende klangen om expansie mogelijk te maken en vaste klangen om de felsbanen te fixeren aan het onderliggende dakbeschot.

Met een felsdaksysteem kunnen allerlei aansluitingen en overgangen gemaakt worden waardoor een waterdicht geheel onstaat.

De werkende baanbreedte is 60 cm en de lengte is door ons leverbaar tot maar liefst 12 mtr.

De hoogtes van de felsnaden zijn 24 mm, of 38 mm. Overige dakdetails kunnen ingedekt / bekleed worden in het felsdaksysteem
waaronder lichtramen / dakvensters of dakdoorvoeren / rookgas afvoeren.

Ventilatie van het felsdaksysteem aan de onderzijde van het zink of koper is van groot belang. En kan gewaarborgd worden door het felsdakwerk op een ongeschaafde vuren ondergrond te bevestigen.

Ook bij de voetaansluiting onder in het dakvlak (bij de goot) dient door middel van een aanhaakprofiel luchttransport richting de nok (bovenzijde dakvlak) mogelijk te zijn.
Bij de nok nokaansluiting kan het geheel worden afgewerkt met een zinken nokaansluiting.

Een zinken nokaansluiting ook wel felsafdekkappen genoemd dragen zorg voor een goed geventileerd daksysteem met een hedendaags fraai strak uiterlijk.

Een zinken bekleding die vandaag de dag toegepast wordt in de nieuwbouw maar ook zeker wordt toegepast in de bestaande bouw bij vergroting of uitbreiding van uw woning met een opbouw of een extra verdieping op uw woning.

Felsdaken zijn architectonisch strakke daken en dragen een zeer fraai en duurzaam uiterlijk.

Felsen bekleding is ook toepasbaar als gevelbekleding en kan dan ook indien gewenst horizontaal worden aangebracht.