123 Daklek - Dakdekker Utrecht | + 31 (030) 2446626 | Spoed? + 31 (06) 22924228

Dakpannen

Pannendaken
Herstelwerkzaamheden bij pannendaken worden vaak door ons uitgevoerd na het onderuit zakken van de dakpannen. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van verrotte panlatten na langdurige blootstelling aan lekwater. Veroudering van tengels en panlatten is de meest voorkomende oorzaak. Vaak is dit wel voor nood te repareren, maar blijkt dit in de loop van de jaren altijd van tijdelijke aard. Indien reparatie niet uitgevoerd kan worden, gaan wij over tot totale vernieuwing.

Bij totale vernieuwing van uw pannendak verwijderen wij al uw pannen, panlatten en tengels. Herplaatsing van uw bestaande pannen is eventueel wel mogelijk en besparend in de kosten.

Een totaal nieuwe pannenkap
Bij het leveren en aanbrengen van een totale nieuwe pannenkap op de panvlakken daar waar gewenst zal ten eerste altijd een waterafstotend Tyvek folie worden aangebracht (een dampremmend en dampdoorlatend folie).

Dit Tyvek folie wordt aangebracht om doorslaand regenwater tegen te gaan en garandeert een directe waterdichtheid tijdens de werkzaamheden aan uw dak. Na dit folie te hebben aangebracht gaan wij over tot het aanbrengen van nieuwe tengels. Verticaal geplaatst op uw dakbeschot. Na deze op de juiste wijze doelmatig te hebben bevestigd worden de panlatten op de juiste pannenmaat / maatvoering horizontaal vastgezet.

Het leveren en aanbrengen van de dakpannen geschiedt te allen tijde doormiddel van een pannenlift. Wij gaan er dan ook vanuit dat deze altijd toepasbaar zal zijn voor de bij u te verrichten werkzaamheden. Het geheel wordt stormvast opgeleverd. En kantpannen, nokvorsten en hoekkepervorsten worden vastgezet doormiddel van schroeven. Overige dakdetails zoals nokaansluitingen worden afgedicht doormiddel van loodband of flexim mortel.