123 Daklek - Dakdekker Utrecht | + 31 (030) 2446626 | Spoed? + 31 (06) 22924228

overlagen-dakwerk

Dakbedekking overlagen met isolatie

Overlagen van uw bestaande dakbedekking en isoleren met PU isolatieplaten. Dit betekent dat er over uw bestaande dakbedekking isolatieplaten worden aangebracht en vast worden gezet met parkers en rondellos, (bevestigingsmaterialen om de isolatie mechanisch te bevestigen)

 

Vaak betekent door de verhoging van de isolatieplaten dat uw dakopstanden en boeiboorden te laag worden. Hierdoor moet uw boeidboord vaak verhoogd worden. Niet altijd behoeft dit te gebeuren maar dit betekent dan wel dat aan de dakranden op het dak een mindere dikke isolatie zal worden toegepast.

Ook is het mogelijk houtwerk te plaatsen op uw bestaande boeideel om zodoende het hoogteverschil te composeren dan kan wel overal dezelfde dikte isolatie worden toegepast. Waarna dit kan worden afgewerkt met een zinken afhangende deklijst over het verhoogde houtwerk en bestaande boeideel.

overlagen

Overlagen van uw bestaande dakbedekking zonder isolatie

Dit betekent dat er over uw bestaande dakbedekking een nieuwe toplaag zal worden aangebracht. En de bestaande dakbedekking zal worden vastgezet met parkers en rondellos.

De bestaande toplaag zal dan dienen als onderlaag voor uw nieuw aan te brengen daksysteem. Dakdetails, zoals kiezelbakken, ventilatiekappen en randafwerking zullen geheel nieuw worden aangebracht. De randafwerking kan bestaan uit op maat gezette zinken deklijsten of aluminium daktrimmen.